Deze keigoede oorlogsfilm ken je niet maar is wel een dikke aanrader

Een van Cillian Murphy's beste films en dat wil wel wat zeggen!


Er worden nog behoorlijk wat sterke oorlogsfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan recente pareltjes zoals o.a. 1917 en All Quiet On The Western Front. Helaas wordt de volgende film vaak vergeten, maar deze verdient echt wel meer aandacht.

Het gaat hier om The Wind That Shakes the Barley van regisseur Ken Loach, die ook hoge ogen wist te gooien met I, Daniel Blake en Sorry We Missed You. Zijn oorlogsfilm is er zeker ook een die je niet mag missen.

Verhaal
In de film is de hoofdrol weggelegd voor Cillian Murphy, de acteur die we zowat in elke Christopher Nolan-film zien. Hij speelt de Ier Damien, die in de jaren twintig zijn carrière als dokter opzegt op zich aan te melden bij een guerrillaleger, om weerstand te bieden aan de Engelse knokploegen die worden gestuurd om Ierland's roep om onafhankelijkheid in de kiem te smoren.

Wanneer de vrijheidsstrijders de Engelsen op hun knieën dwingen is er eindelijk ruimte voor een wapenstilstand. Ondanks deze schijnbare overwinning breekt er een burgeroorlog uit. Families, die zij aan zij tegen de Engelsen vochten, staan elkaar nu naar het leven. Hun loyaliteit wordt tot het uiterste op de proef gesteld... Bekijk de intenste trailer hieronder.Cijfers
De film werd erg sterk onthaald. Op IMDb scoort hij namelijk een hele mooie 7,5 maar ook het Rotten Tomatoes cijfer mag er zijn: een overtuigende 90%.

Interesse? De film staat volgens Rotten Tomatoes op Amazon Prime, HBO Max en Apple TV+. Heb je deze streamingdiensten niet? Geen zorgen, The Wind That Shakes the Barley is ook te vinden op CineMember.

NieuwsFilm