'The Killer' van David Fincher (Fight Club) binnenkort op Netflix: waar stream jij zijn eerdere topfilms?

'The Killer' van David Fincher (Fight Club) binnenkort op Netflix: waar stream jij zijn eerdere topfilms?

Iemand zin in een goede thriller?

Filmregisseur David Fincher wist zijn carrière om te gooien van videoclip-regisseur naar een van de meest spraakmakende filmregisseurs van de afgelopen 30 jaar. De regisseur staat bekend om zijn duistere thema's en intrigerende verhaallijnen. FilmTotaal maakte een selectie van enkele topfilms die je nu via streaming kan bekijken.

Mocht je van zenuwslopende thrillers houden of eigenwijze personages, dan ben je bij David Fincher aan het goede adres. De regisseur is momenteel zijn nieuwste film The Killer bezig, waarin Michael Fassbender een huurmoordenaar speelt met mentale problemen.

Hieronder tref je een selectie aan topfilms die zijn gemaakt door David Fincher die je nu kan bekijken via streaming.

Se7en (1995)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey, Andrew Kevin Walker | HBO Max
Detective Somerset heeft nog één week te gaan voor hij met pensioen gaat. Hij krijgt te maken met de meest gruwelijke seriemoordenaar uit zijn hele loopbaan. Samen met Detective Mills, die hem zal opvolgen, gaat hij op onderzoek uit.



The Game (1997)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger, James Rebhorn | Amazon Prime
Nicholas Van Orton is een geslepen en succesvol zakenman die altijd alle touwtjes in handen heeft. Daar komt een einde aan als hij een wel zeer bijzonder verjaarskado krijgt: The game. Onbekende krachten terroriseren hem en richten alles ten gronde wat hij ooit heeft opgebouwd. Of hij wil of niet, hij moet het spel zien te winnen, wil hij niet alles kwijtraken.



The Social Network (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan Barter, Dustin Fitzsimons | Netflix
Het verhaal van de oprichting van het sociale netwerk Facebook is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De film vertelt het verhaal van een paar jonge Harvard studenten die niet vies zijn om elkaar te saboteren om de zeggenschap over Facebook te krijgen.



Fight Club (1999)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf | Disney+
Deze film lijkt wel een belegering van het hedendaagse consumentisme. Om de sleur van de maatschappij te ontgaan richt ons hoofdpersonage met de excentrieke Tyler Durden een vechtclub op. De grens tussen fictie en realiteit wordt met de minuut waziger.



Zodiac (2007)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Robert Downey Jr. | HBO Max
De alom bekende seriemoordenaar Zodiac kreeg met deze film een heropleving. Deze spannende film volgt de verhaallijnen van 4 mannen die alles op alles zetten om de seriemoordenaar in de kraag te vatten. Komt de waarheid dan toch aan het licht?



NieuwsFilm

meest populair