Deze grote Marvel-ster zette alles op het spel door alcoholverslaving

Deze grote Marvel-ster zette alles op het spel door alcoholverslaving

Vandaag de dag kent iedereen zijn naam.

Robert Downey Jr. is al jarenlang een van de bekendste namen in Hollywood. Dit is voornamelijk te danken aan zijn Iron Man-rol. Jarenlang was hij hét grote gezicht bij Marvel, maar zijn leven was lang niet altijd zo succesvol.

Downey was namelijk jarenlang verslaafd aan drugs en alcohol, al is dit ook wel enigszins te begrijpen. Zijn vader, Robert Downey Sr., was eveneens verslaafd aan verschillende substanties en liet zijn zoon op 6-jarige leeftijd al cannabis proberen. Drugs werden als het ware een band tussen vader en zoon en Downey Jr. begon vervolgens ook behoorlijk veel te drinken.

Carrière
Ondanks het feit dat hij meerdere verslavingen had, maakte Downey Jr. al snel een naam voor zichzelf. Hij was in het begin populair en speelde o.a. de rol van Bret Easton Ellis in Less Then Zero, waarin hij een rijke jongen speelde wiens leven ontspoorde door een ernstige heroïneverslaving. Het echte leven van Downey begon hier echter al snel behoorlijk op te lijken...

Het ging namelijk van kwaad naar erger. Op een gegeven moment liep een dronken Downey Jr. het huis van zijn buurman binnen en viel flauw op een bed. Toch weigerde de acteur mee te werken aan alle opgelegde drugstests, maar in 1999 kreeg hij een jaar gevangenisstraf hiervoor.

Vrij
Ook na een jaar doorgebracht te hebben in de gevangenis ging het niet veel beter en werd de acteur ontslagen uit meerdere films en series. Het leek erop dat hij weer naar de gevangenis zou moeten gaan, maar de inmiddels straatarme acteur werd toen toch nog een afkickkliniek gebracht.

Een echte verandering kwam er in 2003, toen zijn vrouw, Susan Downey, hem vertelde dat zij hem zou verlaten als hij zich niet zou laten helpen. Blijkbaar hielp dit, al waren studio's en filmmakers nog huiverig om met Downey Jr. te werken, die niet meer de allerbeste reputatie had.

Carriere
Niemand minder dan Mel Gibson zorgde ervoor dat de carrière van Downey Jr. weer een enorme boost kreeg toen hij hem castte in The Singing Detective. Hiervoor is de acteur hem ook altijd dankbaar geweest, zoals dat hieronder is te zien.



Vanaf dit moment had Downey Jr. de rollen voor het oprapen en wist hij hoge ogen te gooien in o.a. Zodiac, Tropic Thunder, The Judge en de Sherlock Holmes-films. Ook is de acteur al bijna 20 jaar sober.

NieuwsFilm

meest populair