Hoe heeft Ridley Scott deze 'Gladiator'-blooper over het hoofd gezien?

Deze man ziet er wel erg modern uit...


Het komt wel vaker voor dat regisseurs een filmfoutje over het hoofd zien en een blooper in hun film laten zitten, maar soms zijn ze wel heel slordig. Wist je ook dat er in de iconische Gladiator een behoorlijk grote blooper zit?

Ridley Scott heeft al heel wat topfilms gemaakt, maar Gladiator is toch wel een van zijn beste werken. De film vertelt het verhaal van de Generaal Maximus (een glansrol van Russel Crowe, die hier zelfs een Oscar voor won).

Strijd
Hij wordt door de stervende Keizer Antonius Marcus Aurelius als zijn opvolger gekozen. De zoon van de keizer, Commodus, weet dit en steekt hier een stokje voor.

Hij ruimt zijn eigen vader uit de weg en laat de generaal en zijn gezin na de dood van zijn vader vermoorden. Maximus overleeft echter de aanslag en ontsnapt. Het enige wat hij wil is wraak nemen. Bekijk hieronder nogmaals de trailer.Blooper
Ondanks het feit dat de film sterk werd onthaald en vandaag de dag nog steeds fantastisch is, zit er wel een erg grote fout in en het gaat hier nog wel om een van de gaafste momenten uit de film.

Maximus gaat alleen de arena in en moet het opnemen tegen meerdere spierbundels, maar hij maakt korte metten met ze in enkele seconden. De toeschouwers genieten van het spektakel, maar er zit ook een man met een wit T-shirt en spijkerbroek tussen. Het gaat hier om een cameraman, want we zien eveneens zijn camera staan.

Het is echter goed mogelijk dat je dit momentje gemist hebt, want het komt heel snel voorbij. Het is in de onderstaande clip echter te zien. Pauzeer je beeld maar op 1:27 en kijk dan linksboven!NieuwsFilm