Al op zijn 25ste overleden: Het tragische lot van acteur Brad Renfro

Al op zijn 25ste overleden: Het tragische lot van acteur Brad Renfro

Werd hij door Hollywood in de streek gelaten?

Regelmatig krijgen we nieuwsberichten te lezen over acteurs die op een heel vroege leeftijd zijn komen te overlijden. Soms komt dit door een ziekte of een noodlottig ongeval. Vaker spelen drank, drugs of misdaad een rol.

De talentvolle acteur Brad Renfro, die als kind bij zijn oma op een woonwagenkamp leefde, wist in 1994 naam te maken met zijn rol in de thriller The Client van Joel Schumacher en met namen als Susan Sarandon en Tommy Lee Jones. Hij won zelfs enkele filmprijzen.

Grootse toekomst
Na The Client had de nog jonge acteur de rollen voor het uitzoeken. Hij speelde in onder meer The Cure, Tom and Huck, Sleepers, Apt Pupil, Bully en Ghost World. Zijn laatste rol speelde hij in The Informers (2008) met onder meer Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Mickey Rourke en Winona Ryder.

25 jaar
In de laatste jaren van zijn korte leven ontspoorde de acteur volledig. Zo kreeg hij in 2003 (vermoedelijk zonder dat hij het wist) een kind met een vrouw uit Japan en werd hij meer dan één keer gearresteerd voor uiteenlopende vergrijpen.

In 1998 was hij als eens opgepakt voor drugsbezit en toen hij 18 jaar was werd hij al opgenomen om af te kicken van drugs. In 2000 werd Renfro veroordeeld voor het proberen te stelen van een jacht.

Drugs en misdaad
Ondanks dat hij nog rollen in films speelde, ging het snel bergafwaarts. Hij werd meerdere keren opgepakt voor het rijden onder invloed terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. Ook werd hij opgepakt voor het in bezit hebben van heroïne. Dit was in 2006.

Begin januari 2008 werd de acteur dood aangetroffen in zijn appartement in Los Angeles. De avond ervoor was hij nog flink wezen stappen. Hij overleed door het gebruik van een combinatie van heroïne / morfine.

Hollywood schuldig?
In 2018 plaatste BuzzFeed een uitgebreid artikel 'How Hollywood failed Brad Renfro'. Daarin wordt afgevraagd of Hollywood de kindacteur voldoende had beschermd tegen de vele gevaren die er op de loer liggen in de 'city of dreams'.

Renfro werd slechts 25 jaar. Hieronder een YouTube-video over de acteur.



NieuwsFilm

meest populair