Alleen na deze drempel kan 'Gremlins 3' gemaakt worden

Alleen na deze drempel kan 'Gremlins 3' gemaakt worden

Een lastige keuze voor regisseur Joe Dante

Er gaan al jaren geruchten rond over Gremlins 3, maar wanneer we echt een vervolg kunnen verwachten is onbekend.

Gremlins uit 1984 was een enorm succes. De originele film was een horrorfilm met komische elementen. In de film zie je venijnige groene monsters, die hun klauwen zetten in de inwoners van Kingston Falls.



Slapstick-elementen
Gremlins 2: The New Batch uit 1990 is net zoals de originele film een horrorfilm, maar dan wel met meer komedie. Regisseur Joe Dante wilde meer slapstick-elementen in de film en minder donkere horror-ondertonen, hierdoor kreeg Gremlins 2 een speels karakter.



Populariteit
Warner Bros. zou vermoedelijk willen dat Gremlins 3 qua toon overeenkomt met de originele film, aangezien de Gremlins uit 1984 populairder is dan Gremlins 2: The New Batch.

De drempel
Voor regisseur Joe Dante creëert dit een enorme uitdaging. Als hij een vervolg maakt dat net zo komisch is als Gremlins 2, zal het perfect aansluiten als vervolg. En als de regisseur de horror-route kiest zal Warner Bros. en het publiek tevreden zijn, maar voelt de film niet meer als vervolg.

Herstarten met Mogwai en Gremlins
Er bestaat ook een mogelijkheid dat Gremlins 3 als 'reboot' de wereld in wordt geroepen. Dan zou Dante het wilde verhaal uit Gremlins 2 kunnen negeren en zich meer kunnen focussen op de Mogwai en de Gremlins, waar het publiek zo dol op is. Het loslaten van Billy Peltzer en zijn verhaal en het introduceren van nieuwe (menselijke) personages zou een verhaal kunnen realiseren dat meer gelijkenissen heeft met de film uit 1984.

NieuwsFilm

meest populair