Kritiek op 'The Super Mario Bros. Movie' houdt aan, nu ook Donkey Kong bekritiseerd

Seth Rogen laat zich over zijn rol uit.


De eerste beelden van The Super Mario Bros. Movie zien er prachtig uit. Ondanks het feit dat al het beeldmateriaal zo ver fantastisch is, zijn maar weinig mensen onder de indruk van Chris Pratt als Mario. Nu krijgt ook Seth Rogens Donkey Kong op zijn kop.

Pratt mag dan wel een van de grootste filmsterren zijn die er op dit moment in Hollywood rondloopt, dat betekent niet dat iedereen een fan is. Ondanks het feit dat hij in behoorlijk wat grote franchises is te zien, zoals Jurassic World en The Guardians of the Galaxy, hadden veel mensen liever Charles Martinet als Mario gehoord.

Meer kritiek
Martinet sprak het personage in voor meer dan 150 projecten, maar studio Universal wilde toch liever gaan voor Pratt. Nu is Rogen dus aan de beurt. De acteur erkent nu zelf dat hij heel erg als zichzelf klinkt en laat zich hier tijdens een recent interview over uit.

Zo zegt hij nu: "Vanaf het begin heb ik gezegd: "Ik kan geen stemmen doen. Als ik meedoe, klink ik gewoon als mezelf". Maar dat was prima. Ik zei: "Als Donkey Kong als Seth Rogen mag klinken dan doe ik mee". En het pakte in mijn ogen best goed uit".

Belangrijk
Volgens Rogen is het vooral belangrijk dat Donkey Kong zo is als in de videospellen. Dat is ook het geval: "Donkey Kong gooit in de games met tonnen en is niet echt een vriend van Mario. Dat is waarvoor ik ging en probeerde te laten zien en horen".

"Ik vond het erg leuk om te doen. Ik was ook aan het juichen voor mijn personage, omdat ik er echt in opging. Ik heb me echt in King Kong geplaatst en ik kan eerlijk zeggen dat ik mijn best heb gedaan".

NieuwsFilm