De beste zin in 'Iron Man' zoog Robert Downey Jr. zo uit zijn duim

En het veranderde alles.


Iron Man was de eerste echte grote superheld van Marvel zoals we ze vandaag de dag kennen. Robert Downey. Jr werd vervolgens hét grote gezicht van de superheldenstudio. Wist je echter dat hij zijn iconische zin van de film zelf bedacht?

Op het einde van de blockbuster geeft Tony Stark een persconferentie om uit te leggen wat er precies is gebeurd. Hij weet niet echt goed hoe hij zich een houding moet geven en geeft het tamelijk snel toe wanneer hij zegt: "I am Iron Man". Op dat moment eindigt de film.

Improvisatie
Dit bedacht Downey Jr. ter plekke. Producent Kevin Feige, vandaag de dag de grote Marvel-baas, was er zo'n fan van dat hij besloot het erin te laten. Hij liet zich er ook al eerder over uit.

"Deze verassende wending werd erg sterk onthaald. Het inspireerde ons om verder te gaan. Natuurlijk willen we trouw blijven aan de stripboeken en dat zijn we ook, maar we zijn dankzij dat moment niet langer bang om dingen aan te passen, te evolueren en te veranderen".

Speciaal
Dit was natuurlijk ook wel een uniek moment, aangezien superhelden altijd hun identiteit proberen geheim te houden. Tony Stark geeft het dus echter toe, tot de verbazing van veel fans. Hij begint de franchise met deze zin en eindigt hier ook mee. Bekijk hieronder nog eens de laatste scene van Iron Man.NieuwsFilm