Dit plotgat maakt 'Back to the Future' best wel een suffe film

Zouden zijn ouders Marty niet moeten herkennen?


Als we het hebben over iconische filmreeksen zal Back to the Future daar zeker tussen staan. De reeks waarvan de eerste al in 1985 uitkwam heeft flink wat waardering gekregen. Nu is er een lijstje uitgekomen met de grootste plotgaten in films, en daar staat Back to the Future ook in.

Het gaat over het eerste deel. Hierin komen we op een punt waarbij de moeder van Marty in haar jongere jaren verliefd wordt op Marty zelf. Het is dan aan hem de taak om ervoor te zorgen dat zijn moeder op zijn vader verliefd wordt. Dit lukt hem uiteindelijk.

Nu vragen fans zich af hoe het mogelijk is waarom zijn ouders hem niet herkennen. Je zou toch denken dat ze zich de jongen die hen bij elkaar heeft gekregen wel moeten kunnen herinneren. Een tikkeltje opvallend wel.

Andere plotgaten
Op het lijstje stonden nog meer bekende films. Zo waren er ook vragen rondom het einde van The Karate Kid. Tijdens het gevecht werd er meerdere keren omgeroepen dat je geen trappen mag geven in het gezicht. Echter zien we even later dat Daniel LaRusso wel op deze manier het gevecht wint. Zien we hier iets over het hoofd?

Ook hadden fans grote twijfels over een detail in The Shawshank Redemption. Volgens hun was het namelijk niet mogelijk dat Andy de poster perfect terug kon hangen nadat hij in de tunnel was gekropen. De bovenste twee hoeken konden nog wel, maar daarna de onderste twee hoeken, onmogelijk.

Misschien maar het best om er niet te lang over na te denken, want stuk voor stuk zijn het natuurlijk geweldige films.

NieuwsFilm