Scifi-epos 'Dune: Part Two' krijgt vroege festivalpremière

Een aantal gelukkige zielen krijgen de film eerder te zien dan het 'gewone' publiek.


Denis Villeneuve's Dune beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië in 2021 en ontving een staande ovatie van acht minuten. Dune: Part Two zal echter niet dezelfde eer hebben om te worden vertoond op het Lido di Venezia.

Special effects hebben tijd nodig
Het 80ste Filmfestival van Venetië vindt namelijk plaats van 30 augustus tot 9 september, te vroeg voor de met speciale effecten beladen sequel die exclusief in de bioscoop wordt uitgebracht op 3 november.

Volgens Deadline zou de opvolger van Villeneuve's Dune echter nog steeds vroeg in première kunnen gaan op een ander festival. Een mogelijkheid is het 61ste jaarlijkse New York Film Festival, dat terugkeert naar het Film at Lincoln Center van 29 september tot 15 oktober, weken voor de verwachte bioscooprelease van de sequel in november.

Opnieuw een megahit?
Dune kreeg veel bijval toen het in september 2021 zijn wereldpremière beleefde op het Filmfestival van Venetië, bijna twee maanden voor de release in de bioscoop en op streamer HBO Max op 22 oktober. De film zou vervolgens te zien zijn op het Toronto International Film Festival en het NYFF in de weken voorafgaand aan de wereldwijde release.

Terugkerende sterren uit de eerste Dune zijn Timothée Chalamet en Zendaya, maar ook Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Javier Bardem en Charlotte Rampling.

De cast wordt vergezeld door nieuwkomers zoals Florence Pugh (Marvel's Thunderbolts), Austin Butler (Elvis), Lea Seydoux (No Time to Die), Christopher Walken (The Deer Hunter) en Tim Blake Nelson (Captain America: New World Order).NieuwsFilm