'Dune'-regisseur Denis Villeneuve gestart met volgende epische film

Denis Villleneuve gaat werken aan een film over Cleopatra na de sequel van 'Dune'


Regisseur Denis Villeneuve richtte zich de afgelopen jaren overwegend op het science fiction-genre met bombastische kaskrakers als Arrival, Blade Runner 2049 en zijn recentste film Dune. Het is goed mogelijk dat de veelzijdige regisseur binnenkort weer een nieuwe weg inslaat: hij wil werk maken van 'Cleopatra'.

Komend najaar moet het vervolg van Dune nog verschijnen, maar daarna zou Villeneuve willen doorpakken met een door hem langgekoesterd passieproject: een film over Cleopatra.

Nog weinig bekend
Het gerucht gaat dat Zendaya voor de film gecast moet gaan worden. Het is niet bekend of zij in dat geval de titelrol zou gaan vervullen.

Sowieso is er nog weinig bekend over het project, maar als 'Dune 2' veel succes boekt in de bioscoop, lijkt het maken van 'Cleopatra' een kwestie van tijd.

Enthousiast
Villeneuve zelf bevestigde in ieder geval dat hij staat te trappelen om met het project aan de slag te gaan. "Het historische filmproject over het leven van Cleopatra is op weg en maakt me enthousiast. Ik hoop dat ik het na het filmen van het tweede deel van Dune naar het witte doek kan brengen", zei de regisseur eerder in een interview.

Tot het zover is, kunnen Villeneuve-fans zich nog vergapen aan Dune: de film is te streamen op HBO Max.

NieuwsFilm