Overleden 'Harry Potter'-ster in het zonnetje gezet door Tom Felton

De acteur schrijft vol lof over zijn vriend en ex-collega.


Na het overlijden van Robbie Coltrane, ook wel bekend als Hagrid in de Harry Potter-franchise, deelt acteur Tom Felton een hartverwarmend eerbetoon aan zijn vriend en ex-collega.

Felton, die bekend werd door zijn rol als Draco Malfoy in de Harry Potter-films, schreef een prachtig essay over zijn band met Coltrane. De 72-jarige acteur overleed vorig jaar oktober aan meervoudig orgaanfalen.

Een volwassene en kind tegelijkertijd
In zijn essay schrijft Felton over de bijzondere band die hij en zijn mede-kindsterren hadden met Coltrane. Hij schrijft dat hoewel de cast verdeeld was in twee groepen, namelijk de volwassenen en de kinderen, Coltrane in beide groepen thuishoorde.

"Op één of andere manier lukte het Robbie om zowel een volwassene en een kind tegelijkertijd te zijn," aldus Felton. "Hij kon zo goed met ons dollen. Hij had misschien de geest van een volwassene, maar hij had echt het hart van een kind."

Gezelligheid op de set
Volgens Felton zorgde Coltrane altijd voor een warme, grappige sfeer op de set. Zo deelt hij een leuke herinnering van de eerste lezing van het script.

Felton schrijft: "Voordat we begonnen, stelden we ons allemaal voor: "Ik ben Dan en ik speel Harry Potter." "Ik ben Tom en ik speel Draco Malfoy." Robbie en Emma zaten naast elkaar. Toen ze aan de beurt waren, haalde hij haar over om van personage te wisselen. "Ik ben Emma en ik speel Rubeus Hagrid." "Ik ben Robbie en ik speel Hermione Granger."

Een echte professional
Daarnaast schrijft Felton dat ondanks de grappen en grollen Coltrane een echte professional was. Felton laat dan ook weten veel te hebben geleerd van Coltrane. "We leerden ons vak door naar hem te kijken. Hij gaf ons allemaal een goed voorbeeld over hoe we de basisvaardigheden van het op de set zijn onder de knie konden krijgen, maar nooit op een saaie of neerbuigende manier."

Felton sluit zijn essay af met een lief bericht. "Zonder Hagrid is er geen Hogwarts. En niemand kon of kan die vriendelijke reus half zo goed spelen als mijn zeer gemiste vriend Robbie Coltrane."

Klik hier om het hele essay te lezen.NieuwsFilm