Florence Pugh ging door een hel voor opnames 'Midsommar'

Florence Pugh ging door een hel voor opnames 'Midsommar'

De actrice moest zichzelf psychologisch misbruiken om in de verknipte horrorfilm te spelen.

Florence Pugh werd wereldberoemd door haar rol van de gekwelde Dani in Ari Aster's Midsommar. Maar de rol vereiste wel een hoge prijs voor de gemoedstoestand van de Britse actrice. Pugh geeft toe dat het psychologisch niet heel erg goed met haar ging na de opnames van de horrorfilm.

Pugh is de laatste jaren niet van het grote witte doek af te slaan. Na haar rol van WWE worstelaar in Fighting With My Family werd ze voor een oscar genomineerd voor haar rol in Little Women. En natuurlijk kennen Marvel-fans Pugh voornamelijk door haar rol als het zusje van Black Widow, Yelena Beova. Maar haar doorbraak bij grote publiek kwam in 2019 door haar rol in de ijzersterk ontvangen horrorfilm Midsommar.

Waar gaat Midsommar over?
In Midsommar] speelt Pugh Dani die na de dood van haar ouders en zus op vakantie gaat in Zweden om haar traumatische verleden te vergeten. Maar de trauma's stapelen elkaar op als ze tijdens een midzomer festival terecht komt in een sekte die niet vies is van het brengen van menselijke offers.

"Er gingen verschrikkelijke dingen door mijn hoofd"
In de Off Menu podcast vertelt Pugh dat de opnames zeer zwaar voor haar waren: "Ik heb nooit eerder een personage gespeeld dat zo veel pijn had. Ik verplaatste mezelf in heel veel nare situaties om haar te begrijpen, iets dat veel acteurs misschien niet zouden doen. Er gingen de verschrikkelijkste gedachten door mijn hoofd."

"Elke dag werden de scènes vreemder en deprimerender. Tegen het eind van de opnames had ik mezelf echt misbruikt om deze rol te kunnen spelen" vervolgt de actrice. "Ik voelde me schuldig na de opnames dat ik het personage in zo'n verschrikkelijke plek heb achtergelaten. Ik ga een nieuwe film maken terwijl Dani hier achterblijft om verder misbruikt te worden."

Ondanks de moeilijke opnames heeft Pugh niks dan lof voor het eindproduct en voor regisseur Ari Aster.

Pugh is volgend jaar weer te zien in het MCU in de film Thunderbolts.



NieuwsFilm

meest populair