Eerste recensies vampierfilm 'Renfield' met verrassende Dracula

Een uiterst positief ontvangst beloofd een redelijk entertainende horror/comedy.

Pas eind volgende maand verschijnt Renfield, met niemand minder dan Nicolas Cage als de befaamde Graaf Dracula, in de bioscopen. Toch verschijnen er al enkele eerste recensies online.

Vanaf morgen verschijnt de horror/comedy van regisseur Chris McKay in de amerikaanse bioscopen, maar de film kende enkele dagen geleden al zijn première op het Overlook Film Festival.

Momenteel staat Renfield met nog maar 7 stemmen op een uiterst positieve 87 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Lees hieronder de veelbelovende eerste recensies voor de film.

Eerste recensies
"Renfield weet precies wat het wil bereiken en doet dat effectief, verankerd door de hoofdrolspelers en enkele zeer plezierige supergewelddadige actiescènes die de R-classificatie eerlijk verdienen," zo schrijft Liz Shannon Miller van Consequence.

"Het is een horror-komische orgie van gore, met een willekeurig aantal aan stukken gescheurde slechteriken, maar af en toe wordt gepauzeerd voor aangrijpende momenten over het leven dat Renfield verloor door zich te onderwerpen aan zijn meester evenals ongebruikelijke verdraaiingen van vampierverhalen," meldt Kim Newman van Empire Magazine.

"Het is een horror-komedie bij uitstek, veel meer American Werewolf in London dan Bram Stoker's Dracula, en uiteindelijk is het vooral leuk omdat het zich niet te hard vastlegt op één ding," is de mening van Maggie Boccella van Collider.

"Gelukkig hebben regisseur Chris McKay en scenarioschrijvers Ryan Ridley en Robert Kirkman er echt een perfecte knipoog van gemaakt naar de Universal monsters die we kennen en liefhebben -- en een diepere kijk op giftige relaties en de pijn die ze voor iedereen die erbij betrokken is met zich meebrengen," aldus Rachel Leishman van The Mary Sue.

"Hoe deze afschuwelijke film langs de normaal gesproken scherpe mensen van Universal is geglipt, die meestal wel kunnen onderscheiden of ze een film maken die goed, slecht, of - zoals in dit geval - VERSCHRIKKELIJK is, vind ik inderdaad verbijsterend," vindt Edward Douglas van The Weekend Warrior.

"De humor in "Renfield" mag dan onregelmatig zijn, maar de emmers bloed blijven stromen," schrijft Matt Neglia van Next Best Picture.

Over Renfield
In de film volgen we R.M. Renfield (Nicholas Hoult), die al sinds eeuwen de handlanger van graaf Dracula (Cage) is. Tot hij besluit om in het hedendaagse New Orleans een nieuw leven te beginnen, waar hij verliefd wordt op de vurige agente Rebecca Quincy (Akwafina).

Renfield draait vanaf aankomende 25 mei in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair