Nieuwe Martin Scorsese duurt mogelijk 4 uur

Nieuwe Martin Scorsese duurt mogelijk 4 uur

'Killers of the Flower Moon' is extreem lang!

Martin Scorsese is al decennialang een van de bekendste en geliefdste regisseurs in Hollywood. Zijn films zijn wel behoorlijk lang en nu blijkt dat Killers of the Flower Moon de kroon spant.

Denk bijvoorbeeld maar aan Casino (178 minuten), The Wolf of Wall Street (180 minuten) en The Irishman (zelfs 209 minuten). Maar Killers of the Flower Moon schijnt nog véél langer te zijn.

Lange zit
Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal dat de blockbuster misschien te lang zou zijn voor het filmfestival in Cannes (dat is hier te lezen), maar dat valt enigszins wel te begrijpen. Ondanks het feit dat Scorsese een topregisseur is, schijnt deze film maar liefst bijna 4 uur te duren!

Eerder werd gezegd dat Moon ongeveer 3 uur en 20 minuten zou duren (dus 200 minuten) maar nu lijkt het eerder dus om 240 minuten te gaan. Goed nieuws voor de Scorsese-fans, minder goed nieuws voor filmfananten die niet zo een fan zijn van 4 uur lange films.

Verhaal
Het historische verhaal speelt zich af in het jaar 1920 en draait om de Osage-indianen die op mysterieuze wijze zijn vermoord. Men had wel hun vermoedens, de stam bevond zich op land dat rijkelijk gevuld was met olie.

De zaak werd aan een gloednieuwe wetshandhavingsdienst overhandigd, tegenwoordig de dag bekend als de FBI (Federal Bureau of Investigation). Het nieuwe agentschap moest tegen corruptie strijden om het misdrijf op te lossen.

Wachten
Killer of the Flower Moon zal uiteindelijk dus wel in Cannes te zien zijn later deze maand, maar helaas moeten wij er nog wat langer op wachten. De film zal normaalgesproken pas in oktober in de Nederlandse bioscopen draaien.

NieuwsFilm

meest populair