Epische 'Napoleon' met Joaquin Phoenix verschijnt nog dit jaar

Epische 'Napoleon' met Joaquin Phoenix verschijnt nog dit jaar

Eindelijk weten we wanneer de langverwachte film verschijnt.

Apple Original Films en Sony Pictures hebben aangekondigd dat Ridley Scotts historische epos Napoleon op 22 november 2023 wereldwijd in de bioscoop zal worden uitgebracht.

Nieuwe strategie
Sony Pictures zal de exclusieve bioscooprelease van de film verzorgen, waarna de film later zal verschijnen op de streamingdienst Apple TV+.

De aankondiging volgt op een soortgelijke overeenkomst tussen Apple en Paramount Pictures voor de release van Martin Scorsese's Killers of the Flower Moon, die in oktober in de bioscoop te zien zal zijn.

Het is niet duidelijk hoe lang het bioscoopvenster zal zijn in deze gevallen. De grote filmstudio's hebben tegenwoordig het bioscoopvenster verkleind tot 17-45 dagen en zijn over het algemeen vrij flexibel wat betreft de lancering op een streamingplatform, afhankelijk van hoe goed een film het doet in de bioscoop.

Desondanks worden deze releases door bioscoopeigenaren gezien als belangrijke stappen, omdat het laat zien dat streamingdiensten bereid zijn om het bioscoopvenster te respecteren voor sommige van hun grote titels. De door Ben Affleck geregisseerde film Air van Amazon zal bijvoorbeeld deze week exclusief in de bioscoop te zien zijn voordat deze later op Amazon Prime verschijnt.

Scott en Phoenix herenigd
Napoleon werd geregisseerd door Scott en geschreven door David Scarpa. Joaquin Phoenix speelt de iconische hoofdrol van de beruchte Franse keizer en militaire leider.

Het project wordt omschreven als een originele, persoonlijke kijk op de oorsprong van Napoleon en zijn opkomst tot keizer, gezien door de lens van zijn verslavende en vaak vluchtige relatie met zijn ware liefde Josephine (Vanessa Kirby).



NieuwsFilm

meest populair