'Jurassic World 4' heeft eigenlijk een flink groot probleem

'Jurassic World 4' heeft eigenlijk een flink groot probleem

Gaan andere films het beter doen?

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over een eventuele Jurassic World 4-film. Hier liet hoofdrolspeler Chris Pratt zich toen over uit. De grote vraag is nu, gaat het hier nog wel van komen en is dit überhaupt nog mogelijk?

Monsterfilms doen het altijd (tamelijk) goed en de meeste filmfanaten kunnen wel genieten van een actiefilm met dinosaurussen. Er is dus zeker een kans dat er nog een vierde Jurassic World film komt, maar kan dit nu nog?

Einde
Na zes films (met de originele Jurassic Park-trilogie) komt het de franchise in Dominion tot een goed einde. De oude en nieuwe helden nemen het samen op tegen het bedrijf Biosyn en slagen in hun missie, waardoor er een balans tussen mensen en dinosaurussen ontstaat.

Dominion was dan ook, net zoals al zijn voorgangers, een box-office hit. De recensies waren echter minder positief. De Jurassic-film zijn ook lang niet meer de enige dino-films, waardoor er dus ook meer competitie zal zijn, mocht het komen van een vierde deel.

Concurrentie
Denk bijvoorbeeld maar aan 65 met Adam Driver maar ook de nieuwe blockbuster met Anne Hathaway, die nog geen titel heeft. Beide verhalen klinken echter al interessanter dan de Jurassic World-films, die ook de nodige kritiek krijgen aangezien het nog maar weinig nieuws is.

Jurassic Park speelt het volgens sommigen tamelijk 'veilig'. Zo zijn de dinosaurussen niet meer erg gevaarlijk en lijken de hoofdrolspelers elke keer weer met de schrik vrij te komen. Ondanks het feit dat er behoorlijk wat nostalgie gemengd gaat met de Jurassic Park/World-franchise, zou dit wel eens het keerpunt kunnen betekenen.

NieuwsFilm

meest populair