'The Little Mermaid' gaat nog veel meer dingen veranderen in de live-action film

'The Little Mermaid' gaat nog veel meer dingen veranderen in de live-action film

Ook deze iconische elementen uit de film blijven niet hetzelfde...

Het duurt niet lang meer voordat we eindelijk kunnen bewonderen wat Disney van de live-action versie van The Little Mermaid heeft gemaakt. We weten inmiddels dat er flink wat veranderingen zijn doorgevoerd, maar nu blijkt dat er nog meer gesleuteld is aan de oude animatiefilm voor deze remake.

Het uiterlijk van de zeemeermin Ariel is misschien wel de allergrootste verandering in The Little Mermaid en dat kon vrijwel meteen rekenen op bakken kritiek.



Nog meer veranderingen
De iconische animatiefilm heeft een flinke make-over gekregen en daarom zijn ook oudere elementen uit de originele film opgefrist. In een interview met Vanity Fair vertelt componist Alan Menken dat ook de vrolijke nummers aan verandering toe waren.

In de remake zijn dus ook de liedjes opgepoetst. Menken onthulde in het interview dat de songteksten van de nummers uit de animatiefilm aangepast zijn.

Aanpassingen in liedjes
"Er zitten kleine veranderingen in het lied 'Kiss the Girl', omdat mensen erg gevoelig zijn geworden voor het idee dat prins Erik zichzelf op zou dringen aan Ariel", geeft de componist aan. "Ook is 'Poor Unfortunate Souls' ietwat aangepast."



Daarnaast vertelde Menken dat er ook nieuwe liedjes zijn te horen in de live-action The Little Mermaid. Zo krijgt prins Erik een eigen lied en heeft ook koning Triton een muzikaal moment, al is het niet zeker of we die laatstgenoemde ook echt te horen krijgen.

NieuwsFilm

meest populair