'John Wick: Chapter 4' heeft een opvallend afwijkende IMDb-score

'John Wick: Chapter 4' heeft een opvallend afwijkende IMDb-score

Alsmaar beter en beter!

John Wick 4 is een groot succes. Keanu Reeves kroop voor een vierde keer in de huid van huurmoordenaar Wick, maar dit was misschien wel het beste deel van de franchise. Dat valt ook aan de cijfers te zien!

Vooral het IMDb cijfer van John Wick 4 mag er zijn. Deze staat nu op een sterke 8,3 en doet het beter dan al zijn voorgangers, die allemaal een 7,4 scoren. Sterker nog, John Wick 4 staat dankzij deze score zelfs in de IMDb Top 250 lijst (op plek 145).

Rotten Tomatoes
Daar blijft het niet bij. Het vierde John Wick-avontuur staat momenteel op een prachtige 94% Rotten Tomatoes score na maar liefst 317 reviews. Ook de 'normale bioscoopgangers' geven de film 94% en dat op basis van meer dan 5000 reviews.

De voorgaande delen scoren allen iets minder (89% voor het derde deel, 89% voor het tweede deel en 86% voor het eerste deel). Het blijft dus maar stijgen, waardoor er gezegd kan worden dat de films alsmaar beter worden.

Hoe dan?
Het recept voor succes? Nou, de eerste John Wick-film werd gemaakt voor 'maar' 20 miljoen dollar, maar dit werd elk deel ongeveer verdubbeld. Lionsgate kon dit zich ook makkelijk permitteren, aangezien dit nog maar tamelijk kleine bedragen zijn in de filmwereld vandaag de dag.

John Wick 4 ziet uit als een 200 miljoen dollar dure film, maar regisseur Chad Stahelski (die jarenlang werkte als een stunt coördinator, dus hij weet wel hoe je actiescènes in beeld moet brengen) deed het voor 100 miljoen dollar. Dit is zeer indrukwekkend, al helemaal als je kijkt naar het eindresultaat.

Meer
De grote vraag is nu: komt er nog een vijfde deel? Stahelski liet al eerder weten dat hij niet deel 5 tegelijkertijd wilde opnemen, aangezien hij dacht dat dit te zien zou zijn en de kwaliteit duidelijk minder zou worden.

Reeves zei al eerder dat hij perse wil dat het verhaal van Wick tot een goed einde komt en dat hij enkel en alleen terugkeert als Stahelski ook weer van de partij is. Voor die tijd keert John Wick gelukkig wel terug in Ballerina!

NieuwsFilm

meest populair