Is 'Star Wars: New Jedi Order' eigenlijk wel zo'n goed plan?

Is 'Star Wars: New Jedi Order' eigenlijk wel zo'n goed plan?

Disney lijkt in ieder geval overtuigt

Na een lange stilte omtrent nieuwe Star Wars-films werd maakte Disney afgelopen week bekend dat er maar liefst 3(!) Star Wars-films in de maak zijn. De meest besproken blijkt toch wel die van regisseur Sharmeen Obaid-Chinoyte zijn, waarin Daisy Ridley haar rol als Rey zal hervatten. Is dit eigenlijk wel een goed idee?

Met veel trots en enthousiasme kondigde Disney en Lucasfilm afgelopen week aan dat er nieuwe Star Wars-films in de maak zijn. Alhoewel twee van de drie aangekondigde films zich ergens in de bestaande tijdlijn van de saga zullen plaatsvinden, komt er ook een vervolg op Star Wars: The Rise of Skywalker.

Kritiek
In de nog titelloze sequel, die voor nu "Star Wars X" genoemd wordt, kruipt Daisy Ridley wederom in de huid van Rey. Het is een opvallend keuze vanuit "het huis van de muis", gezien Star Wars: The Rise of Skywalker en Ridley's personage een flinke bak kritiek over zich heen kregen.

Alhoewel de laatste Star Wars-film meer dan $1 miljard dollar wist op te halen bij de Box Office, kreeg de film het flink te verduren wegens zijn verhaallijn en de mankementen aan het script.

Volgens zowel critici als Star Wars-fans was er namelijk een groot gebrek aan een originele verhaallijn en leek de saga vooral afgesloten hoofdstukken weer te heropenen. Disney lijkt nu toch weer aan de haal te gaan met de personages uit de vorige trilogie en erop voort te gaan borduren.

Jedi Order
De nieuwe film zal zich 15 jaar afspelen na de gebeurtenissen in Star Wars: The Rise of Skywalker, waarin Rey een nieuwe Jedi Order zal samenstellen.

De casting van Daisy Ridley opent natuurlijk redelijk wat deuren met betrekking tot de mogelijke verschijning van andere personages uit de meest recente trilogie, al is er vooralsnog nog niets bevestigt.

Er zijn nog geen releasedata bekend van de nieuwe Star Wars-films.



NieuwsFilm

meest populair