Dit personage in 'Harry Potter' werd halverwege de filmreeks 'zomaar' vervangen

Dit personage in 'Harry Potter' werd halverwege de filmreeks 'zomaar' vervangen

De makers hadden een goede reden

De Harry Potter-franchise is momenteel weer volop in het nieuws gezien er geruchten zijn dat de filmreeks wordt omgetoverd tot een televisieserie. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan zal de originele cast worden vervangen. Maar wist jij dat er al een Harry Potter-acteur werd vervangen in het midden van de originele filmreeks?

Het gebeurt wel eens vaker dat acteurs binnen een filmfranchise worden gewisseld. Zo kwam Dumbledore-acteur Richard Harris te overlijden na Harry Potter and The Chamber of Secrets en en nam Michael Gambon het stokje van hem over.

Schandalen
Soms worden de acteerprestaties simpelweg niet goed ontvangen of worden acteurs geplaagd met controverses.

In de Fantastic Beasts-saga kreeg men maar liefst 3 verschillende Grindewalds te zien (Colin Farrell, Johnny Depp en Mads Mikkelsen) in 3 verschillende films.

In de oorspronkelijk Harry Potter-filmreeks was er ook een acteur die zich in het middelpunt van een controverse bevond. De filmmakers maakte ook toen een rigoureus besluit.

Vincent Crabbe
Acteur Jamie Waylett, die onderdeel uitmaakte van Draco Malfoy's entourage als Vincent Crabbe, leek in de Harry Potter-franchise opeens verdwenen te zijn.

De makers besloten niet de acteur te vervangen, het hele personage werd gewoon uit de films geschreven.

De reden van de filmmakers om zo'n rigoureus besluit te nemen was simpel. De acteur had zich in 2009 schuldig bevonden aan het bezit van marijuana en van een mes.

Ook werden er meerdere wietplanten in zijn huis aangetroffen. De Harry Potter-acteur kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd.

Alsof dat nog niet voldoende was, verdween ook zijn acteercarrière als sneeuw voor de zon. Gezien het jonge publiek van de Harry Potter-reeks wilde de makers geen negatieve associaties in de pers. De jonge acteur werd op staande voet ontslagen.



NieuwsFilm

meest populair