Derde 'Ant-Man' zet onfortuinlijk record neer voor het Marvel Cinematic Universe

Derde 'Ant-Man' zet onfortuinlijk record neer voor het Marvel Cinematic Universe

Een slippertje of is het superheldengenre gewoon een beetje passé?

Het superheldengenre is al de nodige jaren gigantisch in, maar toch lijkt het erop dat sommige mensen het een beetje moe aan het worden zijn. Dat valt ook te zien aan de Ant-Man and the Wasp: Quantumania-cijfers.

Wereldwijd heeft de blockbuster, tot nu toe, 473,5 miljoen dollar opgebracht. Helemaal niet verkeerd, al helemaal wanneer je je realiseert dat het de meest winstgevende film is van 2023 (Avatar: The Way of Water wordt niet meegeteld, aangezien deze eind vorig jaar debuteerde). Toch zal Marvel niet heel erg tevreden zijn...

Waarom niet
The Super Mario Bros. Movie lijkt Quantumania in te gaan halen, maar dat zal Marvel niet zo erg vinden. Waar ze waarschijnlijk wel van zullen balen is dat hun nieuwste blockbuster een ongelukkig record heeft gebroken: het is het minst winstgevende vervolg van Marvel.

Eerst was deze 'titel' weggelegd voor Iron Man 2 (623,9 miljoen dollar), maar Ant-Man and the Wasp kwam hier nét onder te liggen met zijn 622,7 miljoen dollar. Quantumania heeft dus echt heel veel minder opgehaald dan zijn voorganger.

Slechte reeks
Dat niet alleen. Quantumania scoort op Rotten Tomatoes ook allesbehalve goed, namelijk maar een 47% en staat dus op plek 25 uit 31 MCU-films. Toch is de box-office van het derde Ant-Man-deel nog steeds beter dan drie andere fase 4 films: Shang-Chi (432 miljoen dollar), Eternals (401 miljoen dollar) en Black Widow (379 miljoen dollar).

Marvel zal waarschijnlijk wel een grote slag slaan met Guardians of the Galaxy Vol.3, die over niet al te lang te zien zal zijn. Mocht je de laatste trailer gemist hebben, bekijk deze dans alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair