Oscar-winnende regisseur: "Er zijn behoorlijk veel choquerende verhalen over Tom Cruise"

Oscar-winnende regisseur: "Er zijn behoorlijk veel choquerende verhalen over Tom Cruise"

Alex Gibney zegt dat niemand deze durft te delen.

Tom Cruise is al decennialang een van de allergrootste sterren in Hollywood. De 60-jarige waaghals heeft al in talloze topfilms en blockbusters gespeeld, maar toch zegt documentairemaker Alex Gibney dat hij de nodige choquerende en heftige verhalen over de acteur heeft.

De 69-jarige Gibney maakte in 2015 nog de documentaire Going Clear, die over de Scientology-kerk gaat. Cruise, die hier al jaren een lid van is, komt dan ook in de film voor, maar in een positief daglicht wordt de Mission Impossible-ster niet gezet.

Verhalen
Gibney beweert namelijk dat Cruise onder dwang van de kerk het zou hebben uitgemaakt met Nicole Kidman, omdat haar vader een psycholoog was. Een probleempje: psychologie is verboden bij Scientology, aangezien dit tegen hun geloof ingaat.

Gibney zegt nu dat dit echter het puntje van de ijsberg is en er nog veel meer verhalen over Cruise verteld kunnen worden, maar dat mensen zich niet over hem durven uit te laten.

Zo zegt de regisseur: "Als iemand ooit 'on the record' deze dingen over Cruise durft te vertellen, zal iedereen echt enorm geschokt zijn. Tot nu toe is het echter nog niet gelukt om iemand voor de camera te krijgen..."

Plannen
Gibney, die in 2008 nog de Oscar voor beste documentaire won met Taxi to the Dark Side, zal wel niet snel weer een film maken over Scientology. Hij heeft net pas goed en wel een nieuwe docu-serie gemaakt over de Duitse tennislegende Boris Becker en weet nu al over wie hij zijn volgende project wil maken: Elson Musk.

Zo eindigt Gibney door te zeggen: "Het is nog te vroeg om te zeggen waar deze film precies over zal gaan, maar er is veel te vertellen. Hij is een zeer intrigerend persoon".

NieuwsFilm

meest populair