Eerste recensies vampierfilm 'Renfield': "efficiënt zuigende film"

Eerste recensies vampierfilm 'Renfield': "efficiënt zuigende film"

Nicolas Cage en Nicholas Hoult in nieuwe horrorkomedie.

Het personage R. M. Renfield is een bekende in de wereld van Dracula en vampieren. Het personage is namelijk de lankmoedige dienaar van Dracula. Binnenkort krijgt hij zijn eigen film met de simpele titel Renfield.

In de horrorkomedie van regisseur Chris McKay, bekend van onder meer The Tomorrow War uit 2021, heeft Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, The Menu) de titelrol en zien we Nicolas Cage als zijn baas Dracula.

Eerste recensies
Op Rotten Tomatoes zijn ondertussen de eerste recensies verschenen en die zijn over het algemeen redelijk positief. Na 78 recensies staat de Tomatometer op 63 procent met een 6,10/10 als gemiddelde beoordeling.

"Hoewel Renfield's gekke mix van horror en komedie niet volledig profiteert van de inzet van zijn getalenteerde acteurs en ijzersterke verhaallijn, slaagt het er toch in om voldoende indruk te maken," luidt de critics consensus.

Onevenwichtig
"Een onevenwichtige maar vermakelijke vampierkomedie die net zoveel lachers op zijn hand krijgt door het creatieve hak- en zaagwerk als door de dialoog," vindt de positief gestemde Richard Roeper van Chicago Sun-Times.

""Renfield" is echt zo'n project waarbij je je aan elementen in de film moet vastklampen om van de rest te kunnen genieten en te kunnen lijden," schrijft de minder enthousiaste Bob Strauss van San Francisco Chronicle.

"Renfield zuigt op efficiënte wijze alleen de beste en bloedigste kennis uit decennia aan Hollywood-monsterfilms." aldus de positieve Ellen E Jones van Guardian.


In mei te zien
Vanaf 25 zie je Renfield in de Nederlandse bioscopen. Hieronder nogmaals de trailer.



NieuwsFilm

meest populair