Nicolas Cage zat schokkend veel uren in de make-up voor 'Renfield'

Nicolas Cage zat schokkend veel uren in de make-up voor 'Renfield'

Urenlang in de stoel voor een misvormd uiterlijk.

Een groot gedeelte van de film Renfield is Nicolas Cage als Dracula te herkennen aan zijn scherpe tanden en lijkwitte huid. Een ander gedeelte van de film laat een misvormde en gewonde graaf zien en dit gruwelijke uiterlijk creëren bleek een urenlange opgave.



Cage vertelt dat hij urenlange sessies moest doorstaan in de make-upstoel. "Ik moet Chris McKay en Christian Tinsley (Hoofd van het make-upteam van Renfield) alle eer geven. Er waren, denk ik, vier verschillende looks. Voor de eerste look zat ik acht uur in de stoel, er werd letterlijk negen kilo make-up aangebracht, zowel op het lichaam als op het gezicht," aldus de acteur.

Uur na uur
Ook vertelt hij hoe hij die sessies volgehouden heeft. "Ik heb die ervaring altijd al willen hebben, want ik ben zo'n fan van Lon Chaney Sr. en wat hij deed," aldus Cage. Lon Chaney ofwel 'De man met duizend gezichten' stond bekend om zijn toepassing van make-up en veelzijdigheid in horrorfilms.

Ogen zijn de spiegel van de bloedrode ziel
De acteur werkte samen met het make-upteam aan Dracula's verschillende looks en benadrukte dat hij zijn ogen het acteerwerk liet doen. "Het goede nieuws voor mij was dat ze er nog steeds in slaagden de ogen te laten communiceren. Ik wilde ervoor zorgen dat de emoties nog overkwamen," benadrukt Cage.

Toewijding en scheermesjes
Dit is niet de eerste keer dat een acteur zo toegewijd is aan zijn rol als Dracula. Voor Bram Stoker's Dracula geregisseerd door Francis Ford Coppola, had Gary Oldman ook verschillende make-up gerelateerde uitdagingen te verduren. Naast een allergische reactie op de make-up, waardoor zijn stuntdubbel de wolfbeest-versie moest spelen, moest de acteur ook nog eens een stuk van zijn haarlijn afscheren om meer te lijken op Vlad.

Vanaf 25 mei is Renfield te zien in de Nederlandse bioscopen, bekijk hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair