Deze Disney-film was veruit de grootste flop verleden jaar: 200 miljoen verlies

Deze Disney-film was veruit de grootste flop verleden jaar: 200 miljoen verlies

Animatiefilms lijken het steeds minder vaak goed te doen.

In 2022 waren er uiteraard een aantal grote flops aan de wereldwijde bioscoopkassa's en nu weten we ook welke film zich mag bestempelen als de grootste flop van afgelopen jaar.

Die eer komt de animatiefilm Strange World toe. De productie van Walt Disney Animation Studios kostte maar liefst $180 miljoen en er werd slechts zo'n $73,6 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

$200 miljoen verliespost
Deadline meldt dat de opbrengsten via dvd/blu-ray, VOD en tv-deals de film niet enorm hebben geholpen. De animatiefilm levert Disney uiteindelijk een verliespost op van zo'n $197,4 miljoen.

Met dit enorme verlies sluit Strange Worlds aan bij megaflops als John Carter en The Lone Ranger, twee van de grootste financiële flops van Disney.


Meer grote flops
Maar zo waren er in 2022 meer grote flops aan de box office. Ook de animatiefilm Lightyear van Disney/Pixar was niet winstgevend en de sterrenfilm Amsterdam van David O. Russell leverde ook flink geld in.

De oorlogsfilm Devotion wist ondanks een goed ontvangst geen winst te maken en Babylon van Damien Chazelle presteerde eveneens flink ondermaats, met een miljoenenverlies tot gevolg.



NieuwsFilm

meest populair