Waar is 'Pearl Harbor' en 'Sin City'-acteur Josh Harnett eigenlijk?

Waar is 'Pearl Harbor' en 'Sin City'-acteur Josh Harnett eigenlijk?

Een veelbelovende carrière die al snel tot een einde kwam.

Josh Harnett was op een gegeven moment een behoorlijk grote naam in Hollywood, maar we hebben al meer dan 10 jaar langs nauwelijks iets van hem vernomen. Hoe kan dit, waar is hij en wat doet hij nu?

Harnett brak al op jonge leeftijd door in Hollywood, eind jaren negentig, maar 2001 was wel zijn beste jaar. Niet alleen was hij toen in de blockbuster Pearl Harbor te zien, ook speelde hij een belangrijke rol in een andere oorlogsfilm, namelijk Black Hawk Down.

Carrière
Vanaf dat moment had Harnett de rollen voor het oprapen. Zo was hij eveneens te zien in Sin City, 30 Days of Night en in de geliefde serie Penny Dreadful. Af en toe doet hij echter nog wel eens wat.

Zo was hij nog niet zo heel lang geleden te zien in actiefilms als Cash Truck en Operation Fortune. Best grote films dus, maar hij moet voornamelijk genoegen nemen met bijrolletjes. Maar hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Ander leven
Het is niet alsof Harnett niet meer welkom is in Hollywood. Sterker nog, hij koos er zelf voor om minder te acteren, om zich zo meer te focussen op zijn gezin. Zo zei hij zelf al eerder: "Toen ik kinderen kreeg besloot ik het ietsje rustiger aan te doen".

"Ik vond dit belangrijk en bleef meer thuis. Ik schrijf wel nog veel en werk meer als producent. Ik werk dus nog wel in de filmindustrie, maar ik kies kleinere projecten uit. Ik krijg wel vaker te horen dat ik mijn carrière heb weggegooid, maar zo zie ik het niet. Ik heb nu echt mezelf gevonden en ik ben tevreden met hoe het allemaal gaat."

Binnenkort krijgen we hem echter wel weer te zien, want hij heeft een rol weten te bemachtigen in de veelbelovende Oppenheimer van Christopher Nolan! Bekijk hieronder nogmaals de trailer.



NieuwsFilm

meest populair