Na 'Harry Potter' nu ook een 'Twilight'-serie in de maak

Na 'Harry Potter' nu ook een 'Twilight'-serie in de maak

Bella Swan en Edward Cullen keren terug naar het scherm.

Team Edward of Team Jacob? Die strijd zal over enkele jaren waarschijnlijk opnieuw losbarsten. Filmstudio Lionsgate is namelijk begonnen met de ontwikkeling van een gloednieuwe televisieserie gebaseerd op de Twilight-boeken van Stephenie Meyer. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Bekijk de afbeelding
De Twilight-films met Kristen Stewart, Robert Pattinson en
Taylor Lautner waren zonder twijfel een cultureel fenomeen.

De zoetsappige tienerfilms vol vampieren en weerwolven, waarvan de laatste in 2012 verscheen, wisten enorm veel publiek te trekken en lieten de kassa's rinkelen.

Spannende romantiek
Voor wie de vampiershype niet heeft meegekregen: de vier boeken (waarvan de laatste werd uitgesmeerd over twee films) volgen Bella Swan die op haar nieuwe middelbare school verliefd wordt op de mysterieuze hunk Edward Cullen.

Al snel ontdekt ze dat hij een vampier is. Gelukkig behoren Edward en zijn familie tot een groep vampiers die zich onthouden van mensenbloed en alleen jagen op dieren.

Edward houdt de boot in eerste instantie af (want relaties tussen mensen en vampiers zijn verboden), maar natuurlijk krijgen de twee uiteindelijk wat.

Nieuwe ronde
Gezien het succes van de films en de aanhoudende populariteit van de Twilight-boeken heeft Lionsgate besloten om opnieuw aan de slag te gaan met het materiaal.

Dit keer niet alleen in filmvorm, maar als televisieserie. De ontwikkeling verkeert nog in een zeer vroege fase.

Schrijver
Lionsgate schijnt het project eerst zelf te willen ontwikkelen en daarna aan te willen bieden aan andere partijen. Die studio heeft nog geen schrijver gevonden.

Wel is bekend dat boekschrijfster Stephenie Meyer mee gaat helpen om de liefde van Bella en Edward opnieuw naar het scherm te vertalen.

NieuwsFilm

meest populair