Gamefilm 'Iron Lung' krijgt opvallende regisseur: YouTube-koning Markiplier

Gamefilm 'Iron Lung' krijgt opvallende regisseur: YouTube-koning Markiplier

Nog een bekende YouTuber kiest voor het pad van de filmwereld.

Bijna anderhalf jaar geleden kwam het nieuws naar buiten dat YouTube-recensent Chris Stuckmann zijn regiedebuut zou maken. Nu stapt er een andere YouTube-persoonlijkheid naar voren als regisseur.

Hij heeft al een razend populair YouTubekanaal, enkele podcasts en eigen unieke filmproducties zoals Wilford 'MOTHERLOVING' Warfstache, In Space With Markiplier en A Heist with Markiplier op zijn naam staan.

Regiedebuut
Dit weerhoudt Mark Fischbach, ook wel Markiplier, echter niet binnenkort zijn regiedebuut te maken in de vorm van een verfilming van de horrorgame Iron Lung, waarvoor de productie enkele dagen geleden begonnen is in Austin, Texas. Check hieronder de onheilspellende aankondiging.



Iron Lung
Iron Lung betreft een first-person horrorgame ontwikkeld door David Szymanski, waarin de speler een naamloze veroordeelde bestuurt die op een verlaten maan een oceaan van bloed verkent in een roestige onderzeeër met de bijnaam "Iron Lung".

Alhoewel er nog geen plotomschrijving is vrijgegeven lijkt het project wel een atmosferisch potentieel te hebben, aangezien de game bij zijn release voornamelijk geprezen werd om de beklemmende sfeer en soundscape. Het publiek mag op dat gebied dus wel enigszins wat verwachten.

Regisseur, schrijver, acteur
Fischbach verzorgt buiten de regie ook het scenario van de film, samen met de originele ontwikkelaar David Szymanski die eveneens als adviseur zal dienen tijdens de productie.

Daarbij speelt hij tevens een rol in de film samen met actrice Caroline Rose Kaplan. En als klap op de vuurpijl werd ook nog onthuld dat de YouTuber het project zelf heeft gefinancierd. Klik hier voor een eerste beeld van de productie.

Er is nog niet bekend wanneer de aankomende gameverfilming Iron Lung zal verschijnen, maar het lijkt erop dat de film tenminste een officiële bioscooprelease zal krijgen.

NieuwsFilm

meest populair