Al Pacino weigerde iconische rol in 'Star Wars': "ik snapte er geen reet van"

Al Pacino weigerde iconische rol in 'Star Wars': "ik snapte er geen reet van"

De acteur wist zich geen raad met de film van George Lucas

Deze zomer kruipt Harrison Ford voor de laatste keer in de huid van Indiana Jones in Indiana Jones and the Dial of Destiny. De acteur brak definitief door in 1977 met zijn vertolking van Han Solo in de eerste Star Wars-film. Het blijkt dat Ford niet de eerste keuze was, het script ging namelijk eerst naar Al Pacino.

Hollywood legende Al Pacino is al ruim 50 jaar actief in de filmwereld. Met titels als The Godfather, Scent of a Woman, Dog Day Afternoon en Serpico op zijn naam, is er weinig dat hij niet kan. Het blijkt nu dat de Michael Corleone-acteur zich echter geen raad wist met het script van Star Wars: Episode IV - A New Hope.

Castings
Toen de eerste Star Wars werd ontwikkelt had Al Pacino al maar liefst vier Oscarnominaties op zak. De filmster was immens populair in de jaren '70, zodanig dat men niet om hem heen kon qua castings.

"Je weet wat er gebeurd als je beroemd wordt. Men zei al snel 'Geef het aan Al'. Als het had gekund hadden ze me Koningin Elizabeth laten spelen", aldus Pacino.

Star Wars
Zo kreeg de Serpico-acteur ook de rol van Han Solo aangeboden, maar na het lezen van het script dat uiteindelijk de koers van de filmgeschiedenis zou veranderden, haakte de filmster al snel af.

"Ze gaven me een script getiteld 'Star Wars'.. ze boden me zoveel geld aan. Ik las het script, en ik snapte er geen reet van. Zodoende heb ik gezegd dat ik het niet kon en gaf ik Harrison Ford een carrière", grapt Al Pacino.

Star Wars: Episode IV - A New Hope kan je momenteel bekijken op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair