Ga je naar 'Evil Dead Rise'? Deze easter eggs zijn wel heel gaaf!

Ga je naar 'Evil Dead Rise'? Deze easter eggs zijn wel heel gaaf!

Een ware ode aan haar voorgangers!

Met de nieuwe Evil Dead Rise in de bioscoop breidt de Evil Dead franchise zich weer verder uit. Hoewel Evil Dead Rise een standalone vervolg is en dus niet direct het verhaal van haar voorgangers volgt, zitten er tal van referenties in naar de franchise die in 1981 begon. Hieronder opvallende easter eggs!

Necronomicon
In Evil Dead Rise leren we het nieuwe personage Beth kennen die haar zus bezoekt in Los Angeles. Nadat ze het boek Necronomicon vinden, wordt ze het slachtoffer van een demon. Het Necronomicon boek is een overkoepelend detail in de Evil Dead-franchise.

Het boek staat vol bezweringen en ontketent dus demonen. In totaal zijn er drie Necronomicon boeken in de franchise, met elk een verschillend demon. Beth moet het opnemen tegen een angstaanjagend monster genaamd Marauder.

Campell
Een andere veelvoorkomende traditie binnen de franchise is de rol van een oude platenspeler waarbij de personages gewaarschuwd worden over het boek. In Evil Dead Rise waarschuwt een onbekende priester de personages.

De stem van die onbekende priester? Niemand minder dan Bruce Campell, de acteur die het hoofdpersonage Ash speelde in de eerste drie Evil Dead-films sprak die stem in!

The Shining
Niet alleen refereert Evil Dead Rise naar haar eigen franchise, maar zo zijn er ook meerdere knipogen naar andere grote horrorfilms. Zo wordt A Nightmare On Elm Street, een andere iconische cultfilm uit de jaren 80, benoemd.

En zien we dat Beth probeert te ontsnappen uit een lift die volgelopen is met liters bloed. Het is een bekend aanzicht dat we natuurlijk allemaal kennen uit The Shining.

Bekijk de afbeelding
Voor nog veel meer easter eggs in Evil Dead Rise kun je nu naar de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair