De tweede 'Passion of the Christ': dit is wat we over de film weten

De tweede 'Passion of the Christ': dit is wat we over de film weten

Mel Gibson keert terug voor een vervolg op een van de controversieelste Bijbelse verfilmingen.

The Passion of the Christ (2004), misschien wel een van de meest indrukwekkende als controversiële Bijbelse epos in Hollywood, krijgt officieel een vervolg.

Bijna twintig jaar geleden verscheen de film van regisseur Mel Gibson in de wereldwijde bioscopen, vertellende het verhaal van de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. Het werd een waar financieel succes, maar wel wist de film het publiek op kritisch gebied zwaar te verdelen.

Ressurection
De titel van het vervolg zal The Passion of the Christ: Ressurection gaan heten en zal het verhaal vertellen van de gebeurtenissen die plaatsvonden drie dagen tussen de kruisiging en de opstanding van Jezus van Nazareth.

Naar zeggen zou het script dat geschreven is door Gibson zelf samen met scriptschrijver Randall Wallace (Braveheart), intussen al zes versies gekend hebben. En hoewel al bijna een decennia in de maak, zullen de opnames voor het verrassende vervolg nog eind deze lente eindelijk beginnen.

Releasedatum
De productie zal daarmee spoedig van start gaan, wat de speculatie over de releasedatum eveneens doet oplaaien. Met een productiestart nog deze lente zou het vervolg zeker volgend jaar moeten kunnen verschijnen.

Hoewel er geen precieze releasedatum is vastgesteld door Mel Gibson of een studio, lijkt het aannemelijk dat Gibson een release tijdens Pasen zou kunnen aanhouden als men het verhaal in acht neemt.

Castleden
Misschien is het meest verrassende nieuws aangaande het vervolg dat meeste van de originele castleden van The Passion of the Christ zullen terugkeren voor Ressurection, waaronder Maia Morgenstern, Francesco De Vito en Christo Jikov.

Ook hoofdrolspeler Jim Caviezel lijkt opnieuw de rol van Jezus te gaan vervullen. Al in 2020 liet de acteur weten dat hij goed op de hoogte werd gehouden, aangevende dat het script afgerond was. De acteur beschreef dat het de"grootste film in de wereldgeschiedenis" zal zijn.

Passie en detail
Er komt veel passie en detail kijken bij het verfilmen van zo een indrukwekkende vertelling. Eerste beelden zullen pas later dit jaar verwacht mogen worden, en tot die tijd is het speculeren over hoe Mel Gibson het vervolg zal gaan benaderen.

The Passion of the Christ: Ressurection zal volgens de officiële eerste poster februari 2024 in de wereldwijde bioscopen moeten gaan verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair