Eindelijk onthult 'Star Wars' wanneer Palpatine werd geboren

Eindelijk onthult 'Star Wars' wanneer Palpatine werd geboren

Hoe oud was de iconische schurk precies?

Onlangs is er een nieuw boek uitgebracht die de exacte tijdlijn van het het Star Wars-universum in kaart legt. Het boek beantwoordt allerlei vragen van fans en bevestigt nu ook de leeftijd van Emperor Palpatine (Ian McDiarmid).

Het boek Star Wars: Timelines geschreven door Kristin Baver, Jason Fry, Cole Horton, Amy Richau, en Clayton Sandell onthult de precieze tijdlijn van de Skywalker-saga, waaronder de geboortedatum van de grote vijand van de reeks.

Palpatine
Het was al bekend dat de geboorteplaats van Darth Sidious/Palpatine Naboo is, maar het boek bevestigt dat hij geboren is in het jaar 84BBY (before battle of Yavin).

Dit betekent dat hij is geboren tijdens het 'Fall of the Jedi'-tijdperk binnen het Star Wars-universum en daarmee net na het 'High Republic'-tijdperk.

Hoe oud in elke film?
Nu we Palpatine's geboortedatum weten, kunnen we er eindelijk achterkomen hoe oud hij is in de films. In The Phantom Menace is Palpatine 52 jaar oud. Attack of the Clones speelt zich tien jaar na The Phantom Menace af, wat hem 62 jaar oud maakt in die film.


In de laatste film van de prequel-trilogie is Palpatine 65 jaar oud en krijgt hij natuurlijk zijn kenmerkende verrimpelde gezicht. De Battle of Yavin vond natuurlijk plaats in A New Hope, dus is hij in deze film 84 jaar oud. In Episode V is de schurk 87 jaar en hij komt aan zijn einde op 88-jarige leeftijd in Episode VI (voordat hij in The Rise of Skywalker terugkomt in een gekloond lichaam).

NieuwsFilm

meest populair