Zeer aangrijpende film scoort als een malle op Netflix

Zeer aangrijpende film scoort als een malle op Netflix

'Clemency' staat in de Top-10 van best bekeken films.

Netflix voegt iedere week een hoop nieuwe films toe. Niet elke film lukt het vervolgens op in de Netflix Top-10 van best bekeken films te belanden. De aangrijpende dramafilm Clemency is dat wel gelukt.

Clemency (2019) draait om een gevangenisdirecteur die steeds meer worstelt met moeten uitvoeren van de doodstraf.

De film behandelt dus een zeer serieus onderwerp en slaagt daar volgens filmcritici erg goed in.

Recensies
Recensenten waren vier jaar geleden dan ook erg te spreken over de film. Zeker hoofdrolspeelster Alfre Woodard (haar kun je onder meer kennen van de Marvel-serie Luke Cage) kreeg veel complimenten voor haar spel.

Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft Clemency een zeer nette score van 92 procent - met een gemiddelde beoordeling van een 7.8. Het gaat hier om een ware topfilm dus.

Netflix Top-10
Clemency werd vorige week aan de catalogus van Netflix toegevoegd en staat inmiddels op plaats acht in de Top-10 van best bekeken films op de streamingdienst.

Nederlandse Netflix-kijkers zijn dus duidelijk zeer geïnteresseerd in deze titel en zetten hem massaal aan.


Clemency (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Chinonye Chukwu | Cast: Alfre Woodard, Richard Schiff, Aldis Hodge, e.a. | Recensie: 3.5 ster (nieuw)
Gevangenisdirecteur Bernadine Williams geeft al jaren het bevel aan het uitvoeren van de doodstraf. Een mislukte executie traumatiseert haar en haar collega's. De volgende executie staat echter voor de deur. Terwijl ze zich daarop voorbereidt, wordt ze gedwongen de strijd aan te gaan met de psychologische demonen die voortkomen uit haar beroep. Hierbij ontstaat een connectie tussen haar en de man waarvan ze het leven moet beëindigen. De man beweert onschuldig te zijn.



Interesse in deze film gekregen? Je kunt Clemency eventueel hier direct bekijken op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair