Regisseur verdedigt aanpassing in 'The Little Mermaid'

Regisseur verdedigt aanpassing in 'The Little Mermaid'

Een controversiële songtekst moest veranderd worden.

The Little Mermaid regisseur Rob Marshall laat weten waarom het nummer 'Kiss the Girl' werd veranderd voor de live-action remake.

De motivatie om sommige songteksten uit het nummer te veranderen komt uit respect voor hoe de samenleving is veranderd sinds de animatiefilm uitkwam in 1989.

Originele Nummers
De film zal een aantal originele nummers van de geanimeerde versie bevatten, waaronder 'Kiss the Girl' en 'Part of Your World'.

Ook zijn er nieuwe nummer toegevoegd. Deze zijn geschreven door Lin-Manuel Miranda, bekend van Hamilton en Disney's Encanto.

Controversie in een Disney-nummer
Rob Marshall liet in een persbericht weten waarom sommige songteksten van het iconische Disney-nummer werden veranderd.

"We hebben Lin-Manuel gevraagd om enkele kleine aanpassingen te maken aan de originele tekst van 'Kiss the Girl', omdat het belangrijk is om te onthouden dat de cultuur en gevoeligheden de afgelopen 34 jaar zijn veranderd, en het is belangrijk dat we die veranderingen respecteren."



Speelduur
The Little Mermaid wordt de langste live-action remake van Disney tot nu toe en speelduur van maar liefst 2 uur en 15 minuten. Hiermee duurt de film zelfs een uur langer dan het origineel.

The Little Mermaid is vanaf 24 mei te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair