Orlando Bloom kreeg "amper" betaald voor 'Lord of the Rings'-trilogie

Orlando Bloom kreeg "amper" betaald voor 'Lord of the Rings'-trilogie

Maar hij heeft er gigantisch van genoten.

Orlando Bloom heeft al in heel wat grote films gespeeld. Hij is echter wel voornamelijk bekend van de geliefde Pirates of the Caribbean-franchise en zijn rol als Legolas in de legendarische Lord of the Rings-trilogie. Nu blijkt echter dat hij voor laatstgenoemde nauwelijks kreeg betaald.

Bloom speelt in de films een van de belangrijkste rollen en maakt deel uit van het Fellowship. Ondanks het feit dat we hem dus veel zien (en hij later een nog grotere rol speelt in The Hobbit-trilogie) kreeg hij niet bijzonder veel betaald voor zijn aandeel in de geliefde Lord of the Rings-films van Peter Jackson.

Salaris
Zo zegt Bloom tijdens een recent interview: "Ik heb er bijna niks voor gekregen. Ik kreeg 175.000 dollar". Dit is voor de 'normale mens' natuurlijk een enorme smak geld, maar maar een schijntje van wat acteurs vaak krijgen betaald.

Sterker nog, dit was niet per film, maar voor de gehele trilogie, die in totaal maar liefst bijna 3 miljard dollar opbracht. Toch heeft Bloom er absoluut geen spijt van. Sterker nog, hij zou het zo opnieuw doen en nog voor minder geld.

Reactie
Zo vervolgt de acteur: "Het is het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen. Ik zou het zo opnieuw doen en zelfs voor de helft". Dankzij de trilogie werd hij natuurlijk wel de grote wereldster die hij vandaag de dag is.

Bekijk hieronder nog eens een van Legolas' gaafste momenten.



NieuwsFilm

meest populair