Prachtige ontwerpen voor lugubere 'Evil Dead Rise'

Prachtige ontwerpen voor lugubere 'Evil Dead Rise'

Krijg een unieke blik op de oorspronkelijke ontwerpen

Het maken van een film kan zeker meerdere jaren duren. Een script moet worden geschreven, acteurs moeten worden gecast, sets moeten worden gebouwd, en ga zo maar door. De regisseur van de nieuwe Evil Dead Rise geeft ons een uniek inkijkje in het artistieke proces van de film.

Op zijn Twitteraccount deelt regisseur van de nieuwe, gruwelijke horrorfilm Lee Cronin een aantal van de eerste ontwerpen van de film.

Een bloederig concept
Voor een filmmaker is het doel om zijn of haar visie om te kunnen toveren in een audiovisueel kunstwerk. Voor het filmen begint, is het daarom belangrijk om het concept alvast te vertalen naar een visueel beeld.

De vier afbeeldingen die Cronin deelt, zijn onderdeel van de originele ontwerpen die voor Evil Dead Rise zijn gemaakt. Wie de film gezien heeft, zal deze ontwerpen dan ook zeker herkennen.

"Niets is per ongeluk"
In zijn tweet schrijft Cronin dat het maken van de film niet bepaald een eitje was. Hij benoemt dan ook expliciet de samenwerking met zijn getalenteerde team.

"Niets op het scherm in 'Evil Dead Rise' gebeurde per ongeluk. Er was een nauwgezette planning voor nodig met een ongelooflijke groep getalenteerde mensen. En concept art was de toegangspoort tot onze wereld. Hier is een klein voorproefje," aldus Cronin.

'Evil Dead Rise'
Evil Dead Rise is sinds 20 april te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.


NieuwsFilm

meest populair