De iconische openingsscène van 'The Godfather' werd heel anders door een zwerfkat

De iconische openingsscène van 'The Godfather' werd heel anders door een zwerfkat

Marlon Brando aaide de poes die daarna de acteur niet meer wilde verlaten.

Marlon Brando was natuurlijk een iconische acteur, die in meerdere topfilms was te zien, maar zijn bekendste en meest geliefde werk is natuurlijk wel de iconische The Godfather-trilogie. Een van zijn meest iconische scènes was echter helemaal niet zo gepland.

Het gaat hier om de legendarische openingsscène van Francis Ford Coppola's trilogie. Hierin maken we kennis met Don Vito Corleone. Meteen wordt het duidelijk dat hij de baas in en behoorlijk wat macht heeft, maar heel erg gemeen komt hij niet over. Dat komt waarschijnlijk vanwege het feit dat hij tegelijkertijd wat speelt met zijn kat.

Script
Dit stond echter niet in het script. De dag van de opnames kwam Brando naar de Paramount studios, maar op de parkeerplaats kwam hij een zwerfkat tegen. Hij aaide het beestje, dat vervolgens niet meer van de acteur te scheiden was.

Brando besloot de openingsscène van de film dus op te nemen met de kat. De kat was echter zo blij dat hij maar bleef spinnen. Brando's Don Corleone is echter niet altijd even goed te verstaan en de acteur moest zijn zinnen opnieuw doen, aangezien bijna alleen maar de kat te horen was.

Bekijk de opening van The Godfather nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair