Marvel Studios en 'Blade' krijgen opnieuw een forse tegenslag die niemand leuk vindt

Marvel Studios en 'Blade' krijgen opnieuw een forse tegenslag die niemand leuk vindt

Maar voor hoelang dit zal gaan duren hangt af van de staking.

De staking van de Writer's Guild of America is nu al enige tijd aan de gang. Nu lijken de eerste problemen ook Marvel Studios te flink raken.

Er leken nog geen grootschalige producties geraakt te zijn, maar dit bleek slechts een kwestie van tijd. The Hollywood Reporter bevestigd namelijk dat Marvel Studios de pre-productie fase voor hun aankomende film Blade vanwege de staking volledig heeft stilgelegd.

Problematische productie
De film heeft tot op heden een zeer problematische productie gekend. Al eerder stapte regisseur Bassim Tariq op vanwege creatieve meningsverschillen en werd de productie vervolgens voor langere tijd stilgelegd.

En ondanks dat de opnames volgende maand in Atlanta zouden moeten beginnen, wordt het script nog altijd meermaals herschreven. The Hollywood Reporter kondigde namelijk recent nog aan dat Nic Pizzolatto (True Detective) als scenarioschrijver aan het team was toegevoegd.

Andere producties
De vraag is of meerdere producties van de studio hiermee in het gedrang komen. De film Captain America: New World Order en de series Agatha: Covern of Chaos en Wonder Man zitten midden in de opnames en lijken minder tot niet worden geraakt te zullen worden.

Echter, films als Deadpool 3 en Thunderbolts moeten binnenkort nog beginnen met de opnames. Het is standaard bij Marvel Studios om ook tijdens de opnames nog aanpassingen te maken aan het script, dus de kans lijkt groot dat ook deze producties geraakt zullen kunnen worden.

Andere plannen
De oorspronkelijke plannen voor de film zullen dus door de staking worden aangetast. De cast en crew zijn hiervoor op de hoogte gesteld, maar gemeld werd door een insider dat voor het script "de tijd simpelweg opraakte."

De productie zal worden vervolgd wanneer de staking voorbij is. In de film is de hoofdrol van de vampierjager Blade voor Mahershala Ali. Andere namen die we zullen zien zijn Mia Goth, Delroy Lindo, Aaron Pierre en Milan Ray.

Blade zal volgens de planning vooralsnog op 6 september 2024 verschijnen. Op het moment draait Guardians of the Galaxy Vol. 3 al wel in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair