De reden waarom Sean Bean altijd twee uur eerder op de 'Lord of the Rings' set stond

De reden waarom Sean Bean altijd twee uur eerder op de 'Lord of the Rings' set stond

Hij moest eerst nog eens even de berg opklimmen...

In de eerste Lord of the Rings-film, genaamd The Fellowship of the Ring speelt Sean Bean een van de hoofdrollen. Hij was bijna echter altijd als eerste op de set, maar weet je ook waarom?

Peter Jackson heeft met Lord of the Rings misschien wel de allerbeste trilogie aller tijden gemaakt. Elke film werd bijzonder goed onthaald, of je het nu hebt over de box-office of alle prijzen die Jackson en co. wonnen, het was een succes op elk vlak.

Nieuw Zeeland
Ook de beelden zijn werkelijk prachtig. Jackson besloot de franchise op te nemen in Nieuw Zeeland vanwege de magistrale natuurgebieden, maar deze liggen lang niet allemaal naast elkaar. Cast en crew werden dus over het hele land gevlogen, maar daar was Bean allesbehalve een fan van.

De acteur heeft namelijk vliegangst, dus wanneer hij het kan vermijden blijft hij liever met beide benen op de grond staan. De nodige helikopters werden gebruikt om het team naar bepaalde locaties te vliegen, maar Bean ging dan gewoon lopen, ook al had hij hier uren voor nodig.

Eerder
Denk bijvoorbeeld maar aan de scenes die in de bergen in de sneeuw werden gefilmd. Terwijl iedereen naar de top van de berg vloog, maakte Bean elke dag een wandeling van twee uur om naar boven te klimmen en dat nog wel volledig in zijn outfit, zodat hij eenmaal aangekomen meteen kon beginnen.

Bekijk een van de scènes in de bergen hieronder.



NieuwsFilm

meest populair