Deze ijzersterke oorlogsfilm heb je waarschijnlijk nog niet gezien: 'A Hidden Life'

De film van regisseur Terrence Malick uit 2019.

Regelmatig verschijnen er kleinere films die zomaar aan je voorbij kunnen gaan. Ook oorlogsfilms. De kans is groot dat jij de film A Hidden Life uit 2019 niet hebt gezien.

A Hidden Life
De oorlogsfilm komt van bekend schrijver en regisseur Terrence Malick, die je mogelijk kent van films als The Thin Red Line en The Tree of Life. A Hidden Life heeft namen als August Diehl, Valerie Pachner en Michael Nyqvist in de hoofdrollen.

De film volgt Franz Jägerstätter en zijn vrouw Fani die wonen op het idyllische Oostenrijkse platteland en wordt verteld door middel van echte brieven uit de oorlog. Het koppel raakt in strijd met de leden van hun hechte stadje, de kerk, hun regering en zelfs hun vrienden.

Sterk ontvangen
Het drama werd ijzersterk ontvangen met 82 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en een 7,4/10 op de IMDb. FilmTotaal-recensent Ruud Vos gaf A Hidden Life een sterke 4 sterren:

"het is vooral duidelijk weer een echte Malick. Subtiel is A Hidden Life misschien niet, maar de film geeft evenmin aanleiding om naar meer subtiliteit te verlangen. Als er iemand in elk geval blijft vasthouden aan wie hij is, dan is het wel Terrence Malick."

Op Prime Video
Wil je A Hidden Life nu graag een kans geven, dan vind je de film nu hier op Prime Video. Voor 3,99 euro kun je de film op de streamer huren.



Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair