De Marvel-film 'Blade' zou Mia Goth omtoveren tot de schurk Lilith

De Marvel-film 'Blade' zou Mia Goth omtoveren tot de schurk Lilith

Met de actrice als schurk zal de film vast wel goede horror bevatten.

Door de nog altijd lopende staking van de Writers Guild of America, zit het de productie van Blade van Marvel Studios opnieuw niet mee.

Het wist de productie van de film volledig stil te leggen vlak voordat de opnames van start zouden gaan. Gelukkig weten interessante geruchten onder welke omstandigheden dan ook hun weg naar buiten te vinden. Het lijkt namelijk duidelijk welke rol actrice Mia Goth in de film zal gaan vervullen.

Duistere rol
Ondanks haar uitstekend portfolio wist actrice Mia Goth afgelopen jaar voornamelijk veel aanzien te krijgen door haar rollen in de horrorfilms X (2022) en diens prequel Pearl (2022).

Nu meldt de goed geïnformeerde Daniel Richtman het gerucht via zijn Patreon account dat de actrice de schurk zal gaan spelen in de aankomende Marvelfilm.

Lilith
Het gaat hierbij om de duistere schurk Lilith, waarvan er meerdere versies bestaan tegen wie de titelheld Blade het in de comics heeft moeten opnemen. Als eerste bestaat er de vampier Lilith, de dochter van Dracula, maar ook bestaat er een demonische Lilith.

Beide versies zouden een goede schurk maken voor de film, maar voornamelijk de demonische Lilith heeft een duidelijke aansluiting op de Mightnight Sons, een groep duistere helden in de comics waarvan Doctor Strange, Moon Knight en Ghost Rider leden van zijn.

Geschikte rol
De aanwezigheid van Lilith als schurk in het MCU zou veel mogelijkheden kunnen bieden voor meer horror projecten. Marvel Studios heeft echter de invulling van de rol van Goth nog niet officieel bevestigd, hoewel het een geschikte duistere rol lijkt te zijn voor de actrice.

Blade zal volgens de planning nog op 6 september 2024 verschijnen. Voorlopig draait Guardians of the Galaxy Vol. 3 al wel in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair