Benedict Cumberbatch brak volledig na lastigste rol in zijn carrière

Benedict Cumberbatch brak volledig na lastigste rol in zijn carrière

De acteur vond het allesbehalve makkelijk in The Imitation Game.

Benedict Cumberbatch heeft al in heel wat films (en series) gespeeld. Toch was een rol behoorlijk veel lastiger dan de rest. Het gaat hier om The Imitation Game.

Cumberbatch heeft al heel wat iconische rollen gespeeld. Zo is hij te zien als Doctor Strange in het MCU, was hij te horen als Smaug in The Hobbit-trilogie en speelde hij Sherlock Holmes in de populaire serie Sherlock. Toch was zijn rol als Alan Turing in The Imitation Game van een ander niveau.

Verhaal
In de film speelt Cumberbatch de hoofdrol en kruipt hij in de huid van Alan Turing. The Imitation Game is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Turing was namelijk een van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis.

Turing was een een pionier op het gebied van computertechniek en de befaamde kraak van de Duitse Enigma-code wordt aan hem toegekend. In de film voeren Turing en zijn briljante team een race tegen de klok in hun geheime kantoor Bletchley Park, tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Lastig
Zonder al te veel te verklappen loopt het helaas het niet goed af voor Turing. De man had een behoorlijk lastig leven en hier had Cumberbatch veel moeite mee. Op het einde van de opnames barstte de acteur in tranen uit en had hij zelfs een breakdown.

Zo zei Cumberbatch al eerder: "Als acteur maar ook als persoon was ik enorm gehecht geraakt aan Alan Turing. Door de film kwam ik erachter hoeveel hij geleden heeft en wat hem is aangedaan. Dat vond ik echt bijzonder lastig, meer dan ik dacht..."

Bekijk hieronder de trailer van de film.



NieuwsFilm

meest populair