Waarom het vervolg op de scifi-hit 'The Fifth Element' er nooit kwam

Waarom het vervolg op de scifi-hit 'The Fifth Element' er nooit kwam

De film geldt nu als een klassieker in zijn genre, maar dat was zeker niet direct het geval.

The Fifth Element werd in 1997 aardig ontvangen, maar gold niet direct als een klassieker binnen het scifi-genre. Inmiddels wordt de film door velen gezien als een bona fide filmklassieker.

Maar waarom kwam er eigenlijk geen vervolg op de film? Op die vraag gaf co-scenarist Robert Mark Kamen onlangs antwoord tijdens een interview met Uproxx.

De bekende reden
Volgens Kamen was het weliswaar zo dat er interesse was in een vervolg, maar dat uiteindelijk de opbrengst van de film de doorslag gaf. Aldus Kamen:

"Het script van The Fifth Element was eigenlijk 180 pagina's lang, en toen voegde Luc Besson er nog een deel aan toe, wat totaal niet logisch was.

We gingen dat deel eigenlijk als een vervolg verfilmen, maar dat ging niet door omdat The Fifth Element in Amerika niet aansloeg. In de rest van de wereld was de film enorm populair en een directe klassieker, maar in Amerika bracht 'ie slechts 75 miljoen dollar op.

Die film was zijn tijd ver vooruit. Dus we hebben de film nooit gemaakt, maar als we dat wel hadden gedaan hadden we dat andere 180 pagina's tellende ding van Luc tot een script gevormd."



Niet genoeg
Ondanks dat de film in Amerika niet erg succesvol was, bracht de film met Bruce Willis wereldwijd 263 miljoen dollar in het laatje. Maar tegenover een budget van 90 miljoen dollar was dat niet genoeg voor een sequel.



NieuwsFilm

meest populair