'Guardians of the Galaxy Vol. 3' is zeker geen film voor kleine kinderen

'Guardians of the Galaxy Vol. 3' is zeker geen film voor kleine kinderen

Vooral de elementen die met dierenleed hebben te maken, zijn niet voor tere zieltjes.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 draait sinds afgelopen week wereldwijd in de bioscopen en brengt behoorlijk wat geld binnen. Maar dat is ondanks het feit dat de film zeker niet voor de jongste kijkers is bestemd.

De film bevat behoorlijk wat emotionele en duistere scènes, waaronder een aantal waarin dierenleed centraal staat. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de film écht bedoeld is voor kinderen van 12 jaar en ouder.

WTF
Buiten die scènes bevat de film ook wat volwassen getinte gesprekken en zelfs de eerste keer dat er 'fuck' wordt gezegd door een Marvel-personage.

De Amerikaanse filmassociatie vermeldde het volgende over Guardians of the Galaxy Vol. 3:

"Sommige scènes zijn niet bedoeld voor kinderen onder de 13 (in Amerika geldt een PG-13 rating). Ouders worden daarom gewaarschuwd."

Gedoe om niks?
We moeten er echter wel bij vermelden dat elke film uit het MCU dusver een PG-13 rating kreeg in Amerika. Maar de meeste leken toch echt een stuk milder van toon dan Guardians of the Galaxy Vol. 3.



Uiteindelijk kreeg Vol. 3 ook deze rating voor intense scènes met geweld en actie, sterk taalgebruik, referenties naar drugs en thematische elementen. Niet bepaald een film voor kleine kinderen dus.

Het kan erger?
Marvel Studios lijkt zich nu echter ook op te maken voor de eerste film(s) met een R-rating. Zo weten we al dat Deadpool 3 net zo grof wordt als de eerdere twee films en zou de Blade-reboot ook wel eens een volwassen toon kunnen krijgen.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 draait nu in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair