Cillian Murphy deed auditie voor Batman-rol in 'Batman Begins': "En zo werd ik Scarecrow"

Cillian Murphy deed auditie voor Batman-rol in 'Batman Begins': "En zo werd ik Scarecrow"

Niet de superheld maar wel de grote villain.

Cillian Murphy was al in heel wat verschillende Christopher Nolan-films te zien, maar hij moest altijd genoegen nemen met een bijrol. In Oppenheimer speelt hij echter de hoofdrol, maar wist je dat hij ook uit was op de rol van Batman in de geliefde The Dark Knight-trilogie?

Nolan en Murphy zijn op dit moment Oppenheimer flink aan het promoten en geven dus de nodige interviews. De twee bekendheden lieten zich toen weer eens over het feit uit dat Murphy auditie deed voor Batman.

Verhaal
Zo begint Murphy: "Het was eigenlijk vanaf het begin al duidelijk dat ik niet geschikt was voor Batman. Ik snap volledig dat de rol naar Christian Bale ging en dat was zeker de juiste en correcte keuze".

"Toch vond ik het wel enorm gaaf om het pak te passen en geregisseerd te worden door jou" zegt Murphy tegen de aanwezige Nolan. "Alleen al de auditie was een geweldige ervaring!"

Samenwerken
Nolan reageert hier ook op: "Tijdens ons eerste gesprek wisten we allebei dat je niet Batman ging spelen. Toch wilde ik maar wat graag met je samenwerken. Er was een hele speciale sfeer toen jij begon te acteren".

"Iedereen was onder de indruk. Ik zei toen: "Oké, Christian wordt Batman, maar wat vinden jullie van Cillian als Scarecrow?" Iedereen was het ermee eens".

""Alle vorige Batman-schurken werden gespeeld door grote filmsterren: Jack Nicholson, Arnold Schwarzenegger en Jim Carrey, om er maar een paar te noemen. Op basis van een enkele test wilde ik Cillian erbij hebben".

Bekijk hieronder nog eens een gave scène van Scarecrow.



NieuwsFilm

meest populair