Deze ijzersterke oorlogsfilm op Netflix weet kijkers helemaal te veroveren

Deze ijzersterke oorlogsfilm op Netflix weet kijkers helemaal te veroveren

Zwartboek van Paul Verhoeven nu op de streamer: duidelijk herkijkfilm!

Er zullen maar weinig mensen zijn die de film Zwartboek niet kennen. De oorlogsfilm van Paul Verhoeven is namelijk ijzersterk en zeer geliefd. Nu heb je de kans om de film op Netflix te kijken.

De oorlogsfilm staat al in de Netflix Top 10 en wel op plaats zeven. De streamer geeft de film met onder meer Carice van Houten, Sebastian Koch en Thom Hoffman termen mee als "ondragelijkse spanning" en "spionnen".

Sterk ontvangen
Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een sterke 76 procent na 160 recensies. Ook het publiek is happy met de film: 87 procent na meer dan 25.000 stemmen.

FilmTotaal-recensent Ruben Heijloo gaf in 2006 een mooie vier sterren en was ook wat kritisch: "Het ontbreken van een duidelijk Verhoevenstempel maakt dat Zwartboek minder scherp en uitgesproken is dan gehoopt. De film is er ongetwijfeld toegankelijker door geworden, maar mist hierdoor de potentie om een klassieker te worden zoals Soldaat van Oranje."

Nu op Netflix
Zwartboek (nog) een keer kijken? Je vindt de Verhoeven-film nu hier op Netflix.


Rachel Steinn
Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn (Van Houten) per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied.

NieuwsFilm

meest populair