Scarlett Johansson kon wel janken na missen hoofdrol in 'Gravity': "Ik kreeg alleen maar Marilyn Monroe-scripts"

Scarlett Johansson kon wel janken na missen hoofdrol in 'Gravity': "Ik kreeg alleen maar Marilyn Monroe-scripts"

Het zorgde voor een donkere fase in haar carrière.

Scarlett Johansson is inmiddels een grote naam in de Hollywood-wereld. Ze heeft grote titels op haar naam staan waaronder de films in de MCU. Toch had er, als het aan de actrice zelf had gelegen, nog een grote titel op het lijstje staat. Want de afkeuring van die film viel haar zwaar.

In een interview met Variety vertelde de actrice dat ze een aantal jaar geleden door een mindere periode in haar carriere ging. Ze dacht dat haar carriere als actrice erop zat en dat er geen mogelijkheid meer was om te groeien.

Afwijzing grote rol
Dit komt omdat Johansson jaren geleden was afgewezen voor een hoofdrol in Gravity. In plaats van haar kozen ze uiteindelijk Sandra Bullock. Dit is wat de actrice er over heeft te vertellen.

"In een korte tijd werd ik afgewezen voor twee rollen, Iron Man 2 en Gravity. Die laatste was voor mij toen de druppel en ik voelde me een lange tijd verloren. Ik begon te twijfelen in mezelf. Ik was ook niet tevreden over het werk wat ik op het moment deed, ik kreeg alleen maar Marilyn Monroe scripts."

Toch nog wat geluk
De actrice vertelde dat ze ook was afgewezen voor Iron Man 2. Achteraf heeft ze natuurlijk wel de rol gekregen en speelde ze uiteindelijk een van de belangrijkste rollen binnen het MCU.

Toen wist ze natuurlijk nog niet dat het allemaal goed zou komen, want de makers van Iron Man 2 hadden eigenlijk eerst Emily Blunt gekozen voor de rol van Black Widow. Echter had Blunt nog andere projecten lopen en was het voor haar niet mogelijk. Dat resulteerde in een Johansson die aan het smeken was om haar een kans te geven.

Opkomende project
Binnenkort is Johansson te zien in de nieuwe film van Wes Anderson, Asteroid City. Die is vanaf 22 juni te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair