Onverwacht: 'Super Mario'-film krijgt alle lof van de grote Disney-opperbaas

Onverwacht: 'Super Mario'-film krijgt alle lof van de grote Disney-opperbaas

Bob Igor spreekt lovend over de 'Super Mario'-film.

Universal's The Super Mario Bros. Movie is veruit de meest succesvolle film van het jaar tot nu toe. Het komt niet vaak voor dat studiobazen de concurrentie complimenten geven, maar dat is exact wat Disney-CEO Bob Iger deed tijdens een vergadering over de inkomsten van het bedrijf. Hij sprak lovend over het succes van de Super Mario-film

Iger ziet de film als een reden om optimistisch te zijn over de toekomst van de bioscopen. De film heeft namelijk meer dan 1.1 miljard dollar omgezet aan de wereldwijde box-office. Een daverend succes dus voor Universal Studios en Illumination Entertainment.

Optimisme
Als een bioscoopfilm zo gigantisch succesvol is, betekent dat juist alleen maar meer goeds voor andere films. Zeker in het huidige streaming-tijdperk. Voor Disney is het dus ook alleen maar voordelig dat The Super Mario Bros. Movie het zo goed heeft gedaan. Iger opende de vergadering zelfs met de felicitatie voor Universal:

"Ik dwaal even af om Universal te feliciteren met het enorme succes van Super Mario Brothers. Het bewijst zeker dat mensen graag vermaakt worden in bioscopen over de hele wereld en het geeft ons reden om optimistisch te zijn over de filmwereld."

Mario
Als je The Super Mario Bros. Movie nog niet hebt gezien, kan dat nu nog in de bioscoop. Je kunt ook wachten op de digitale release. Eind deze maand zou de film op platformen als Pathé Thuis en Apple TV moeten verschijnen.


De stemmencast bestaat onder andere uit Chris Pratt als Mario, Charlie Day als Luigi, Jack Black als Bowser en Anya Taylor Joy als Princess Peach

NieuwsFilm

meest populair