Mads Mikkelsen over zijn opvallende schurk in 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'

Mads Mikkelsen over zijn opvallende schurk in 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'

De acteur is niet onbekend met het spelen van de schurk.

Van Casino Royale tot Hannibal, Mads Mikkelsen heeft ondertussen al enkele iconische schurken mogen neerzetten. Nu mag de acteur ook in Indiana Jones and the Dial of Destiny weer de schurk spelen.

In het laatste avontuur van Indiana Jones zien we de acteur als de schurkachtige Jürgen Voller, een voormalig Nazi en wiskundige die door NASA is ingehuurd en het Apollo maanlandingsprogramma voor eigen gewin wil gebruiken.

Bijzondere betekenis
In een interview met Entertainment Weekly gaat Mikkelsen uitgebreid in op zijn personage in de film, en dat in vergelijking met zijn andere rollen deze in het bijzonder een special betekenis heeft voor de acteur.

"Toen ik een kind was, had ik geen idee dat je uiteindelijk acteur kon worden. Ik keek gewoon naar deze films zoals iedereen. Het is altijd een deel van me geweest; het is altijd bij me geweest," zo vertelt Mikkelsen, "dus dat is iets speciaals om nu, 40 jaar later, er deel van uit te mogen maken."

Passie
In het interview gaat de acteur tevens dieper in op het personage Voller en waar hij specifieke raakvlakken wist te vinden tussen zichzelf en zijn personage.

"Ik denk de passie voor wat hij doet en de passie voor wat hij zoekt, zonder al te veel weg te geven, alsmede de passie dat hij weet dat dit de wereld een betere plek kan maken - met dat alles kan ik me identificeren," zo deelt Mikkelsen.

"Maar hoe ziet een betere plek eruit? Daar wordt het lastig. Dus dat moet ik gewoon weglaten, en dan kan ik het einddoel vervangen door iets anders [in mijn hoofd]. En dan is het herkenbaar, voor mij althans."

Intenties
Ondanks dat de ware intenties van Mikkelsen's Voller nog niet zijn onthuld, is het duidelijk de Dial of Destiny hier iets mee te maken heeft. In de trailers werden genoeg hints gegeven dat het historische voorwerp tijdreizen mogelijk zou maken, en dat Voller de fouten van Hitler recht wil gaan zetten.

"Nou, als je gelooft in een bepaalde ideologie, is je eindspel natuurlijk dat die ideologie de winnende hand zal zijn, toch?" zo grapt de acteur.

En dat kan vele vormen aannemen. Ik denk dat hij het over veel dingen oneens was met Hitler. En [zijn ideeën] zijn misschien zelfs een betere versie dan die van Hitler, maar toch, één man die alles beslist is nooit een goede oplossing."

Dromer
Uiteindelijk geeft Mikkelsen in het interview het publiek een duidelijkere indruk van de gelijkenis tussen zijn Voller en Harrison Ford's Indiana Jones.

"Uiteindelijk is hij een dromer, net als Indiana Jones," zo zegt Mikkelsen. "En als ze elkaar eind jaren '60 weer ontmoeten zijn ze allebei mannen die vastzitten in de tijd, maar nog steeds met de passie voor dat ene doel in het leven."

Over The Dial of Destiny
In een race tegen de tijd gaat archeoloog Indiana Jones op zoek naar een legendarisch artefact dat de loop van de geschiedenis kan veranderen. Hierin wordt Jones bijgestaan door zijn peetdochter Helena en zijn oude vriend Sallah.

Naast Mikkelsen als Voller zullen we in de film Harrison Ford voor een laatste keer als de titelheld Indiana Jones gaan zien. Tevens zijn er rollen voor Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Antonio Banderas, John Rhys-Davies en Toby Jones.

Indiana Jones and the Dial of Destiny zal vanaf 28 juni aankomende zomer in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn. Hieronder kun je nogmaals die overtuigende laatste trailer bekijken.



NieuwsFilm

meest populair